Betrokkenheid
van ouders en
leerlingen
BETROKKENHEID IS BELANGRIJK
Op Klim-Op vinden we de betrokkenheid en de mening van ouders belangrijk.
Opvoeden zien wij als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ouders en school. Wij betrekken ouders daarom graag bij de beslissingen die we nemen en trajecten die we lopen.
We organiseren regelmatig ouderavonden en kind-oudergesprekken, waarbij we het welbevinden van de leerling en zijn groei en ontwikkeling bespreken. Verder wordt af en toe hulp gevraagd vanuit de klassen of vanuit de Oudercommisie voor bijvoorbeeld vervoer.
COMMUNICATIE VIA SOCIAL SCHOOLS
Wij maken gebruik van het platform Social Schools, waarbij ouders en medewerkers op een veilige en makkelijke manier kunnen communiceren en elkaar op de hoogte houden van hoe het gaat met de leerlingen. Verder kunnen ouders hun kind ziek of absent melden en verlof aanvragen via Social Schools.
Ook worden de kind-oudergesprekken hierin gepland. Zodra uw kind op school start krijgt u een persoonlijke inlogcode.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD (MR)
De MR is gesprekspartner van de directeur van de school en heeft over bepaalde onderwerpen advies- of instemmingsrecht. De MR is bevoegd tot het bespreken van alle zaken die betrekking hebben op de school. De directeur van de school vertegenwoordigt het College van Bestuur in de besprekingen met de MR. De MR kan voorstellen doen en standpunten kenbaar maken aan de directeur van de school.
De MR heeft minimaal vier leden en bestaat voor de helft uit personeelsleden en voor de andere helft uit ouders. Zij praten samen met de directie over het beleid op school. De MR heeft daarbij instemmingsrecht en adviesrecht. De leden worden gekozen voor een periode van 3 jaar. De vergaderingen van de MR zijn openbaar.
OUDERCOMMISSIE
De oudercommissie bestaat uit enthousiaste ouders die samen met de leerkrachten activiteiten organiseren. Denk hierbij aan sportdag, het Sinterklaasfeest, de Kerstviering, Paasviering, Carnaval, schoolreis en de laatste schooldag.
LEERLINGENRAAD
Onze school heeft een leerlingenraad, waar in totaal zes leerlingen uit de groepen 5-8) met de directeur praten over zaken die op school spelen. Op onze school vinden we het belangrijk dat leerlingen meedenken in de schoolontwikkeling, omdat we het kritisch en creatief denken willen bevorderen en leerlingen mede-eigenaar willen laten zijn van onze schoolontwikkeling.
Een leerling heeft zitting in de leerlingenraad voor de duur van 1 schooljaar en kan zelf onderwerpen naar voren brengen. Te denken valt aan nieuwe ideeën over activiteiten, meningen over besluiten die genomen zijn en aanpassingen in het schoolgebouw of nieuwe projecten.
De leerlingen uit de leerlingenraad dragen zorg voor de mening van de andere leerlingen uit hun klas en vertegenwoordigen hun klas. Op deze wijze wordt het actief burgerschap geoefend; er wordt immers niet alleen gesproken de eigen mening van de leerling maar de leerling vertegenwoordigt de leerlingen uit hun groep.