LPS Kinderopvang
De Boemerang
in Hoogerheide

SPELENDERWIJS WORDEN WIE JE BENT

Al op hele jonge leeftijd worden de unieke karakters van kinderen zichtbaar. De een neemt makkelijk het initiatief, de ander kijkt liever nog even de kat uit de boom.

Ieder kind ontwikkelt zich ook in een ander tempo en daar is bij LPS kinderopvang de ruimte voor. Wij bieden een warme en vertrouwde omgeving waarin we het belangrijk vinden dat uw kind zich veilig en begrepen voelt. Ieder kind moet kunnen groeien en ontwikkelen op zijn of haar eigen manier.

KINDEROPVANG IN DE BOEMERANG

Kinderen van basisschool Klim-Op kunnen gebruik maken van de kinderopvangmogelijkheden van LPS De Boemerang, waardoor onderwijs en kinderopvang mooi op elkaar aan kunnen sluiten. Samen spelen met leeftijdsgenootjes, koekjes bakken, verkleden en lekker buiten spelen in onze eigen buitenspeelruimte. Of wat dacht je van muziek maken en liedjes zingen, waarbij we alle muziekinstrumenten uit de kast trekken?

PEUTEROPVANG DE BOEMERANG

Bij peuteropvang De Boemerang staan plezier maken, samen leren spelen en ontdekken dagelijks op het programma. Daarnaast leren kinderen veel nieuwe vaardigheden aan de hand van het ontwikkelingsstimuleringsprogramma Uk & Puk. Dit geeft peuters spelenderwijs de tools mee die ze nodig hebben op de basisschool.

VOORSCHOOLSE OPVANG DE BOEMERANG

Voor vroege vogels is er voorschoolse opvang De Boemerang. Lekker rustig opstarten aan de ontbijttafel, of de ochtend actief beginnen in een van de speellokalen of leuke speelhoeken (lego-, poppen-, spelletjes- en knutselhoek).

KINDERDAGVERBLIJF JONGLEREN

Kinderdagverblijf Jongleren biedt dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar. Het is een ruim en kleurrijk kinderdagverblijf, met een indeling op leeftijd. Het grote buitenterrein is een waar speelparadijs voor de kinderen.

Er zijn drie baby-dreumes groepen voor kinderen van 0-2 jaar. Uw kind krijgt alle rust, geborgenheid en aandacht om de wereld op zijn eigen tempo te ontdekken. Lekker kruipen en rollen in de grondbox. Het voelen, kijken en spelen met speelgoed afgestemd op hun ontwikkelingsfase, maakt de wereld leuk en boeiend.

Ook peuters (2-4 jaar) hebben hun eigen groepsruimten. Uw peuter kan zich samen met leeftijdsgenootjes helemaal laten gaan in de speel- en ontdekhoekjes. In de hal beleven de peuters veel plezier aan klimmen en klauteren, rondrijden met de auto's of met reuzegrote blokken een huis bouwen.

Kinderdagverblijf Jongleren is gelegen in Hoogerheide, maar via de rondweg makkelijk vanuit Huijbergen te bereiken.

NASCHOOLSE OPVANG JONGLEREN

Ook verbonden aan locatie Klim-Op is buitenschoolse opvang Jongleren. BSO-groep Spetter biedt naschoolse opvang voor kinderen vanaf groep 1 en organiseert regelmatig leuke thematische (buiten)activiteiten. BSO-groep Kooiduin is er buiten schooltijd voor kinderen van 6-12 jaar.

Beide opvangvestigingen hebben veel buitenruimte en zijn gelegen in een bosrijke omgeving. Zo kunnen kinderen op onderzoek gaan in de natuur en natuurlijk ook lekker ravotten. De kinderen worden met een busje opgehaald van de basisschool en naar hun BSO-locatie gebracht.

KRACHTEN BUNDELEN

Bij LPS Kinderopvang besteden we veel aandacht aan relaties met partners in de regio. Er worden bijvoorbeeld regelmatig leuke workshops en activiteiten georganiseerd voor de kinderen, onder andere met (sport)verenigingen in de buurt.

Ook werken we regelmatig samen met Klim-Op basisonderwijs. Zij zijn gevestigd in hetzelfde gebouw en net als wij onderdeel van Lowys Porquinstichting. Er is een onderlinge uitwisseling van kennis tussen onze pedagogisch medewerkers en de leraren en intern begeleider (IB’er) van de school. Op die manier zorgen we ervoor dat de ontwikkellijn van kinderen vloeiend doorloopt in het basisonderwijs.

Pijlers LPS Kinderopvang

LPS Kinderopvang gaat uit van vier pijlers die op elke kinderopvanglocatie van LPS gelden.

  1. Leren wie je bent
  2. We doen het samen
  3. Ruimte om te groeien
  4. Gezond & gelukkig

Klik hier om meer te lezen over de pijlers LPS Kinderopvang.